Grubo, chłopaki nieźle porobieni, dobra muza, jest bajera a ja głupi k***a własnie końcówkę kujawskiego zmarnowałem do smażenia kurczaka. Gdyby ktoś mi wcześniej powiedział to bym sobie zayebał szota.
[...] jedna sprawa, warto wrzucić też czasem jakieś podroby, typu wątróbki, żołądki? Kolejne, właściwym jest wliczanie tych 5g oliwy z oliwek z drugiego posiłku, której używam do smażenia czy nie? I ostatnie, jajka mam swoje, mam się przejmować ich wielkością? W każdym przypadku używam 4 jajka. Aktualnie: [...]
[...] - wpadł kolega, wtrynił mi pół gara (oczy mi tylko rosły, bo to było w sumie 1200 g mięsa %-) plus kupa makaronu) i na końcu tylko stwierdził, że super przyprawione, bo jakaś taka "ciekawa nuta" ;-). Ryby robione na kokosowym też mi dobrze wchodzą. A np. mój facet nawet nie zauważył, że zmieniłam tłuszcz do smażenia ;-). Jakiś niewrażliwy jest.
Jeszcze dr Goerg jest, ale trzeba uważać, żeby nie pomylić masła kokosowego z olejem kokosowym. Masło też jest pyszne i lejdisowe ;-), ale do smażenia się nie nadaje, bo jest zrobione z całego kokosa, nie licząc skorupki %-), więc ma trochę węgli i białka, w związku z czym się przypala. Ono jest takie bardzo delikatnie słodkawe - przepyszne. Tak [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Napisałeś o oleju kokosowym, teraz za nim zatęskniłem, ale narazie nie mam jak kupić :-D Trzeba dobry zamiennik do smażenia znaleźć, żeby smak potrawy nie tracił.
Markoto tez odchudzam obiady ,nie kupuje juz oleju slonecznikowego ,do smazenia tylko wiejskie maslo,ogolnie jak cos gotuje to tak ,ze sama tez moge zjesc czyli czysto ..Chleb na zakwasie smakuje tylko dzieciaka ,maz nadal je bialy .Corka polubila owsianki i pije duzo wody .Maly na deser orzechy z owocami a maz po kryjomu daje mu ciastka ..synek [...]
Masło jest dobrym źródłem tłuszczu ale nie do smażenia. Do tego używaj oleju kokosowego, smalcu lub masła klarowanego. Białko 2g, tłuszcze ok 1g, reszta kcal węglowodany. Zawsze lepiej zacząć od większej ilości i ew. mieć z czego odejmować.
[...] sery, ryby morskie, czasem warto włączyć w dietę coś z czerwonego mięsa bądź podrobów ze względu na zawartość żelaza. Tłuszczy- olej rzepakowy, lniany tłoczone na zimno, do smażenia oleje rafinowane (oliwa, rzepakowy), tłuszcze mleczne. Pestki orzechy. Jak masz smażyć to czasem upiecz albo zgrilluj. Trzymaj się podstawowych zasad zdrowego [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Humor mam przepyszny %-) nie paliłem kilka miesięcy Spróbuj innego oleju rzepakowego ( albo po prostu Ci jego posmak nie pasuje ), do smażenia nadaje się nawet rafinowany z drugiego tłoczenia lepiej
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
ja dzisiaj z 1400kcal zjadłem. Laska mi zajęła miejsce na apetyt. Zjadłem dziś: 200g makaronu, 4 jajka, 4 kromki chleba, 125g twarogu, z 50g masła do smażenia i chleba
Poza tym wyrzucanie żółtek i dodawanie smalcu to pomyłka. Dokładnie jw żółtka są o wiele lepsze niż smalec ale na smalcu też możesz dodać do smażenia kto jak woli